Elzo Witter

venster_elzo Het Winschoter Stadsjournaal is in 1966 opgericht door Elzo Witter en Johan Poppen als Winschoter Journaal Filmgroep (WJFG). Hij was degene die niet alleen filmde, maar ook de films monteerde en van muziek voorzag. De teksten werden meestal door hem ingesproken nadat deze door Johan waren geschreven.

Op 5 november 1993 ontving Elzo de Casper Hogenbijlprijs, de hoogste Nederlandse onderscheiding voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in de amateur filmwereld. Hij kreeg de prijs ook voor zijn jarenlang voorzitterschap van de afdeling Noord van de NOVA. Hij gaf cursussen en nam regelmatig zitting in vakjury’s.

De filmclub was voor hem een essentieel onderdeel van zijn leven. Samen met zijn vrouw Betty vormden zij de kern van de groep. Hun huis aan de Constantijn Huygenslaan fungeerde als “clubhuis”.

Alle leden van Het Stadsjournaal hebben mogen leren van Elzo. Zijn muziekkennis was fenominaal hetgeen de door hem gemaakte producties mede op het absolute meesterschap niveau brachten. De club bestaat dankzij Elzo, daarbij gesteund door Johan Poppen en natuurlijk Betty.

Op 18 juni 2000 is Elzo overleden. We zijn als club enorm vereerd en dankbaar dat wij leren en werken van en met hem.

Aanmelden op de Nieuwsbrief

Archief