Betty Witter

Bettty_site Tante Betty. Zo noemen we haar want het is de tante van onze Jan. Vanaf de oprichting in 1966 is Betty Witter bij het Stadsjournaal betrokken totdat ze in 2008 heeft aangegeven het wat rustiger aan te willen doen. Mag het ook na zovele jaren waarin zij zich tomeloos heeft ingezet voor onze club? Bij ons 40 jarig jubileum werd ze tijdens onze voorstelling in De Klinker koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Betty regelde alles. Filmafspraken, presentaties, ontvangsten in De Klinker, de verslagen van het wekelijks overleg en de agenda. Ze is ontelbare keren op de fiets gestapt om films uit het archief te halen en zorgde er elke donderdagavond voor dat ook de koelkast een gastvrij uiterlijk gaf. De voorstelling van 2008, tevens de laatste in de oude Klinker was ook haar laatste actieve inzet voor de club.

Jarenlang hebben we gebruik gemaakt van de zolderverdieping bij Elzo en Betty. We konden destijds maar op 1 locatie monteren en als Elzo daar niet mee bezig was, dan waren er wel anderen die aan het knippen en plakken waren. Tot aan de dag van vandaag noemen we dat nog steeds Studio 1. Zomer en winter, bij nacht en ontij kwamen de clubleden bij Betty en Elzo. Snel even de camera ophalen want er stond iets in de brand, of gewoon even een bakkie doen.

Betty volgt vandaag de dag met warme belangstelling de activiteiten van haar jongens. Op de jaarlijkse barbeque avond is zij natuurlijk ook van de partij.

Het Stadsjournaal heeft heel veel te danken aan Betty. Wij zijn heel blij voor haar dat ze mag meemaken, dat wij het werk waar zij met Johan en Elzo destijds mee is begonnen, mogen voortzetten.

Aanmelden op de Nieuwsbrief

Archief